Važne obavijesti za sveti Veliki tjedan

Važne obavijesti za sveti Veliki tjedan

U utorak, 16. travnja, u 18.00 sati u našoj crkvi je VELIKA USKRSNA SVETA ISPOVIJED. Odazovimo se i kroz ovaj sakramenat pripremimo za proslavu Isusova uskrsnuća!

U četvrtak, 18. travnja, je VELIKI ČETVRTAK. Sv. Misa Večere Gospodnje slavit će se u 19.00 sati u crkvi sv. Ivana Krstitelja. Nakon sv. Mise, slijedi Getsemanska ura.

U petak, 19. travnja, je VELIKI PETAK. Obredi Velikog petka započinju u 18.00 sati u crkvi sv. Ivana Krstitelja.

Na Veliki petak vjernici su dužni, prema kanonskim propisima, održavati post s nemrsom, a preporučuje se da se on, kao „vazmeni post“, produži sve do vazmenog bdijenja kao znak iščekivanja Uskrsnuća. Na to nas upućuje i Katekizam Katoličke Crkve u broju 2043: „Peta crkvena zapovijed (Obdržavanje posta i nemrsa) osigurava razdoblja askeze i pokore koja nas pripravljaju na liturgijske blagdane, što doprinosi da ovladamo svojim nagonima i postignemo slobodu srca.

U subotu, 20. travnja, je VELIKA SUBOTA. Crkva će biti otvorena od 10.00 sati kako bi imali priliku provesti vrijeme u tišini i molitvi pred Božjim grobom. Vazmeno bdijenje započinje u 20.00 sati u crkvi sv. Ivan Krstitelja (svijeće će se moći nabaviti prije obreda u crkvi).

Blagoslov hrane bit će 20. travnja, na Veliku subotu, po sljedećem rasporedu:

  •  15.00 sati u crkvi sv. I. Krstitelja
  • 15.00 sati u kapelici sv. A. Padovanskog     
  • 15.30 sati kod raspela u ulici P. Lončara
  • 16.00 sati u župnoj crkvi sv. Petra ap.

Sljedeće nedjelje, na Uskrs, sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu. Na sv. misi u 7.30 sati bit će blagoslov hrane.