Naši mladi župljani pobjednici iz vjeronaučne olimpijade

Naši mladi župljani pobjednici iz vjeronaučne olimpijade

Naši mladi župljani i učenici OŠ Antuna Augustinčića Ivan Bjelivuk, Jelena Horvat, Maja Kantolić, Vedran Hlupić i Stjepan Petričević, a  pod mentorstvom vjeroučitelja Ilija Nikolića, i ove godine osvojili su prvo mjesto na županijskom natjecanju Vjeronaučne olimpijade.

Na županijskom natjecanju iz vjeronauka 31. siječnja u Krašiću sudjelovalo je 76 učenika iz 19 osnovnih škola i 20 učenika iz pet srednjih škola Zagrebačke županije koje pripadaju Zagrebačkoj nadbiskupiji. Pobjedile su ekipe OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića i Gimnazija Velika Gorica i kao pobjednici sudjelovat ćemo na međužupanijskom natjecanju u organizaciji Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk 27. veljače u Zagrebu.

Tema vjeronaučne olimpijade za osnovne i srednje škole ove školske godine je „Kršćani na putu dijaloga”.  Domaćini natjecanja bili su OŠ Kardinala Alojzija Stepinca i ravnateljica Helena Beketić, koja je pozdravila sudionike natjecanja.

Nakon pismenog dijela testa učenici su zajedno sa svojim mentorima podsjetili župnu crkvu Presvetog Trojstva gdje im je dobrodošlicu izrazio župnik Ivan Vučak. Nakon uvodnih riječi o samoj župi i sada hodočasničkom mjestu župnik Vučak pozvao je varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka da govori o danima zatočeništva bl. Alojzija Stepinca.

Biskup Mrzljak je naime rodom iz te župe te je, prisjećajući se godina Stepinčeva zatočeništva između ostaloga rekao: „Mi, djeca, rado smo mu ministrirali i bili vjerni prenositelji mnogih poruka jer se u nas tada najmanje sumnjalo”. Na kraju susreta župnik je zajedno s biskupom Mrzljakom, djecom i mladima izmolio molitvu za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca. Nakon zajedničkog fotografiranja kod kipa bl. Alojzija Stepinca ispred crkve Presvetog Trojstva osnovci i srednjoškolci posjetili su Stepinčevu spomen-sobu u župnom dvoru te se upisali u knjigu dojmova.

Kao ekipa nisu bili samo oni koji su pokazali najbolje znanje na natjecanju, nego smo bili primjer zajedništva i velikog prijateljstva, te su svoju školu, župu i grad predstavili u najboljem mogućem svjetlu i na tome im od srca hvala!