Kursiljo – radosni tečaj kršćanstva za krizmanike

Kursiljo – radosni tečaj kršćanstva za krizmanike

U našoj župi Sv. Petra apostola od 2. do 4. veljače održan je Kursiljo – radosni tečaj kršćanstva za krizmanike. Kandidati za primanje sakramenta Sv. Potvrde cijelog su vikenda pod vodstvom animatora Kursilja promišljali o vlastitome životu, vjeri i ljubavi. Kursiljo je laički pokret koji želi posvijestiti svakom kršćaninu dostojanstvo njegova poziva kojeg je primio krštenjem. Na društvenoj razini Mali tečaj želi potaknuti pojedinca kršćanina na skladniji život u zajednici (obiteljskoj, crkvenoj, profesionalnoj,…) te u njemu probuditi svijest da je pozvan živjeti u svijetu kojeg treba ustrajno produhovljavati, donošenjem evanđeoskog duha u sva područja života.

Nakon završenog Kursilja polaznici nisu ostali bez dojmova. U nastavku donosimo par dojmova naših krizmanika koji su nakon završenog tečaja odgovarali na pitanja što im se najviše svidjelo, što bi izdvojili i je li ih Kursiljo potaknuo na promjene:

 

Krizmanik 1.

„U grupi je bilo super. Bilo je jako zabavno. Bog me je dotaknuo u svakoj temi. Izdvojio bih grudanje zato što smo se svi družili. Počeo sam svoju vjeru shvaćati ozbiljnije.“

Krizmanik 2.

„Ništa ne bi izdvojila. Nigdje me nije dotaknulo. U grupi je bilo dobro. Promjene se nisu dogodile.“

Krizmanik 3.

Dojmilo me se klanjanje, molitva i razgovor u grupi. U grupi je bilo odlično, jer su nam objasnili i naučili nas nešto novo. Promijenio sam se jer nakon svih tema imam razloga više se posvetiti Bogu.