Klagenfurt – izlet mladih

Dok zora još nije svanula, mladi naše župe u 6 sati ujutro zaputili su se preko Slovenije prema svome konačnom odredištu Austriji, točnije Klagenfurtu i Mini Mundusu. Putem su spavali, družili se, molili, a neki su se čak i šminkali.

MINI MUNDUS – il’ti ga svijet u malom kako mu i samo ime kaže, razgledali smo razne svjetske poznate građevine u umanjenom obliku. U jednom malom parku put nas je odveo  sve do Pekinga, Pariza, Beča , Barcelone… Također u samom parku je izložena maketa koja predstavlja Hrvatsku, a to je pulski svjetionik. Prepuni doživljaja nešto iza 12 sati krenuli smo prema samom centru Klagenfurta.

CENTAR KLAGENFURTA – je mali barokni gradić koji se razvijo na obali vrbskog jezera u kojem je prema legendi obitavao opasni zmaj. Naša uzorna mladost razgledala je grad, upoznala se sa poviješću i kulturom grada i posjetila gradsku katedralu te krenuli u potrgu za najstarijom zgradom na Alter Platzu.

Nakon slobodnog vremena imali smo Euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Terezije gdje nas je dočekao domaći župnik Johannes Pichler i upoznao sa povijesti župe i župne zajednice. U župi smo razgledali  ikone koje oslikava jedna župljanka koja se inače bavi oslikavanjem crkvi te izložbu radova u drvu koje u slobodno vrijeme rezbari domaći župnik. Nakon Svete mise u znak zahvale domaćem župniku otpjevali smo pjesmu i zaputili se prema našoj župi i obiteljskim domovima.