Biskup iz Benina u našoj župi

Biskup iz Benina u našoj župi

U utorak, 10. rujna u večernjima satima našu župnu zajednicu posjetio je mons. Victora Agbanoua, biskupa biskupije Lokossa u Beninu i predsjednika Biskupske konferencije Benina.

Večernju misu biskup Agbanoua slavio je u zajedništvu sa našim župnikom Ivanom Frkonjom, prof. Ilijom Čabrajom, mons. Stjepanom Balobanom i prof. dr. sc. Josipom Balobanom. Na početku misnog slavlja župnik Frkonja izrazio je dobrodošlicu biskupu Victoru iz Benina, kao i kanonicima Prvostolnog kaptola zagrebačkog braći Balobanima i prof. Iliji Čabraji.

U propovjedi, koja je bila na njemačkom jeziku uz prijevod prof. Čabraje, biskup Victor istaknuo je kako se ovih dana u Hrvatskoj osjeća kao kod svoje kuće među braćom i sestrama. Pohvalio je vjeru hrvatskog naroda i duboke korijene kršćanstva na ovim prostorima. Biskup Victor rekao je kako je vjera u Africi u velikom procvatu i kako su novoizgrađene crkve često premalene da prime sve vjernike. U svojoj 20-godišnjoj biskupskoj službi izgradio je u svojoj biskupiji Lokoss trideset i devet crkvi. Na kraju je biskup Victor zahvalio je župniku Frkonji i mnogobrojnim župljanima na gostoprimstvu te pozvao na međusobnu povezanost u molitvi.

Ilija Nikolić