Sestra Veronika Šaban proslavila 50 redovničkog života

Sestra Veronika Šaban proslavila 50 redovničkog života

U nedjelju, 29. rujna bio je radosni i lijepi dan za s. Veroniku Šaban članicu Družbe Kćeri Božje ljubavi ali i za cijelu našu župnu zajednicu. U crkvi sv. Ivana Krstitelja na euharistijskom slavlju koje je predvodio župnik Ivan Frkonja s. Veronika Šaban  proslavila je pedeset godina redovništva.

Djeca iz Dječjeg zbora Božje Krijesnice na kraju euharistijskog slavlja čestitali su zlatni jubilej slavljenici i zahvalili prigodnim recitalom. Učenik sedmog razreda Jan Pavlović u svojoj čestitki je naglasio: „Sestro Veronika vi ste u životu dobili divan zadatak, kroz 50 godina s tolikom  djecom i vjernicima za Boga živite i Boga slaviti, hvala vam. Djeca su s. Veroniki poklonila posebna krunicu poželjevši mnoge blagoslovljene dane. Čestitkama se pridružio i domaći župnik Ivan Frkonja: „Draga s. Veronika, hvala Vam za Vaš mladenački idealizam koji ni unatoč godinama  nije splasnuo i kojim ste izazov i svima nama da čuvamo i njegujemo mladost duha i radost srca. Želimo Vam i molimo da u duhu Vaše redovničke karizme nastavite i dalje, s istim zanosom srca, činiti Božju ljubav vidljivom u svijetu – i u našoj župi.

Sestra Veronika Šaban rođena je 13. srpnja 1945. god. u župi sv. Križa u Kravarskom u brojnoj obitelji od oca Alojza i majke Barbare r. Rak. U kandidaturu odlazi u Split 1959., a nakon toga pošla je u postulaturu u Zagreb u Novu – Ves. Prve zavjete položila je 1965. u Zagrebu i izabrala geslo: „Dovrši Gospodine što si započeo“.

U svom bogatom redovničkom životu vršila je razne dužnosti: orguljašice, vjeroučiteljice i predstojnice. Živjela je u raznim župnim zajednicama: sv. Martin na Muri, Dubrovniku, Karlovcu, u Svetom Iliji, u Granešini a sada u Zaprešiću. U našoj župi sv. Petra apostola s. Veronika je vrlo angažirana gdje uz Dječji zbor Božje Krijesnice vodi s orguljašem Hrvojem Banajom Mješoviti zbor „Sv. Cecilije“ kao i župnu biblijsku grupu.

Na ovom posebnom slavlju bila je prigoda da se zahvalimo članovima i članicama Dječjeg zbora Božje Krijesnice osmih razreda koji nakon nekoliko godina prelaze u zbor mladih „Stijene“ gdje će svoj hod pjevanja nastaviti među mladima.

 Ilija Nikolić