Festum u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću

Festum u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću

U utorak, 31. listopada 2023, u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću po prvi se put održava Festum. Već tradicionalno cjelonoćno klanjanje ove je godine pridruženo Festumu, slavlju koje nas uvodi u slavlje te priprema za svetkovinu Svih svetih.

Uz geslo „Moja osveta je oprost!” ovogodišnji Festum nadahnut je životom blaženoga Miroslava Bulešića, čija se 10. obljetnica beatifikacije ove godine obilježava. Blaženikove će moći biti izložene u crkvi sv. Ivana Krstitelja od 18:00 za privatnu pobožnost.

Festum se nastavlja misnim slavljem u 19:00, a koje predslavi vlč. Josip Mašina, župnik Župe sv. Kancijana u Lanišću. U istoj je župi bl. Miroslav Bulešić 24. kolovoza 1947. podnio mučeničku smrt.

Župljani Župe sv. Kancijana sa svojim će župnikom nastojati približiti život i mučeništvo blaženika. Predstava „Život bl. Miroslava Bulešića” započinje u 20 sati nakon čega slijedi izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta te klanjanje koje će animirati zborovi mladih Zagrebačke nadbiskupije. Od 21:00 do 23:00 prilika je i za sakrament pomirenja, a klanjanje će potrajati sve do idućega dana ujutro do 8:00, kada će Festum i završiti jutarnjim misnim slavljem.

 

Ana Žagmešter