Zahvala obiteljima

Dragi moji župljani!

Iza nas je još jedan blagoslov obitelji u kojem smo, unatoč nedaćama  koronavirusa i potresa, na Vas i sve Vaše bližnje zazvali Božju pomoć i zaštitu. Uvijek je poseban susret svećenika u domovima njegovih župljana gdje je u prvom redu naglasak na zajedničkoj molitvi, a potom je lijepo razmijeniti koju riječ da se upozna sa stanjem povjerenog mu Božjeg naroda. Ovom prilikom zahvaljujem našem trajnom đakonu Iliji  Nikoliću koji nam je pomogao da blagoslov bude realiziran u vremenu dok je većina vas doma. U njegovo  ime, u ime našeg župnog vikara Krunoslava te u svoje osobno ime, izričem Vam veliko hvala na lijepom i iskrenom prijemu. Hvala na Vašem novčanom daru prigodom blagoslova čime ste pokazali brigu za svoju župu.

Ove godine smo blagoslovili oko 1.700 obitelji u našoj župi i tom prilikom za župu je darovano 262.880,00 kuna i 2.220,00 eura. Valja podsjetiti kako taj novac ne pripada svećeniku, već se nalazi na žiro računu naše župe i namijenjen je za normalno funkcioniranje župe. Tim se novcem vodi briga o našoj župi, plaćaju se njene režije, podmiruju se obaveze prema nadbiskupiji, vodi se briga o vašim svećenicima, o službenicima župe i poduzimaju se mnoge druge pastoralne akcije.

Stoga  još jednom od srca veliko hvala! Svima Vam želim u ovoj godini obilje Božjeg blagoslova, zdravlja, obiteljskog sklada, ljubavi, praštanja, razumijevanja i zajedništva.

Vaš župnik Ivan