Predstavljena nova knjiga vjeroučitelja Ilije Nikolića

Predstavljena nova knjiga vjeroučitelja Ilije Nikolića

U petak 21. veljače u Pastoralnom centru predstavljena nova knjiga „Ecclesia sti. Petri de Crapina – Crkva sv. Petra od Krapine“ našega vjeroučitelja i trajnog đakona Ilije Nikolića. Ovo je treća, od četiri knjige koliko ih je autor napisao, koja je posvećena Župi sv. Petra apostola.

Nakon 2005. godine kada je napisao „Kardinale, oprosti“ posvećenu sramotnom događaju iz 1945. godine kad je u Zaprešiću kamenovan kardinal Stepinac, zatim je knjigu „Kardinale, hvala“ napisao 2014. godine kao spomen na duhovni rast župe. Ovom knjigom priključio se slavlju u povodu 150 godina izgradnje crkve sv. Petra apostola ispred koje je blagoslovljeno poprsje bl. Alojzija Stepinca koji je i utemeljitelj župe. O knjizi su govorili recenzent knjige prečasni Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, prof. povijesti i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, te župnik i zaprešićki dekan te nakladnik ove knjige velečasni Ivan Frkonja.

Autor knjige Ilija Nikolić istaknuo je radost što je uspio u ovoj knjizi sažeti brojne činjenice vezane uz malu župnu crkvu na ulazu u Zaprešić koja pamti teška i lijepa vremena. Istaknuo je kako se nada da će ovo biti temelj za buduće naraštaje koji će dopunjavati knjigu, a svečanost su uveličali i mladi iz naše Župe koji su izveli nekoliko sakralnih pjesama. 

Dražen Mufić