Pomoć unesrećenima u potresu

Pomoć unesrećenima u potresu

Dragi župljani!

Posljednjih dana cijela Hrvatska moli za poginule, ozlijeđene i sve one koji su materijalno, psihički i duhovno stradali u potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta.

Ono što je u toj katastrofi pozitivno i dobro jest reakcija cijele Hrvatske koja se ujedinila u molitvi i svekolikoj pomoći. Sve što proteklih dana gledamo, užasava nas zbog stradanja, ali i oduševljava zbog solidarnosti i dobrote. U taj lanac ljudskosti i plemenitosti uključili smo se i mi, župljani župe sv. Petra ap. iz Zaprešića. Proslijedili smo  veliki kombi pomoći  (hrane, odjeće i svega ostaloga što unesrećenima može biti od koristi) u centralno skladište Caritasa Sisačke biskupije.

Osim toga, na žiroračun Caritasa Sisačke biskupije koji je otvoren za stradale u potresu, uplaćen je iznos 34.120,00 kuna, koji je prikupljen na misnim slavljima protekle nedjelje.

Što drugo reći nego – veliko hvala na svemu!!! Hvala na svakom vašem daru, hvala svima koji su sortirali, slagali i ukrcavali te odvezli i isporučili pomoć. Svima neka vam dobri Bog uzvrati svojom dobrotom!