Odvažno sa Sv. Josipom – hodočašće mladih u Mariju Bistricu

Odvažno sa Sv. Josipom – hodočašće mladih u Mariju Bistricu

Veselo društvo dvadesetak mladića i djevojki 9. i 10. rujna 2017. zaputilo se iz naše župe na tradicionalno Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu. Na taj su način postali dio rijeke 2000 mladih hodočasnika Majke Božje Bistričke.

Krenuli su u jutarnjim satima vlakom do Konjščine, a zatim nastavili, kao pravi hodočasnici, pješke do Svetišta Majke Božje Bistričke. Po dolasku u Svetište slavili su Sv. Misu nakon čega je uslijedilo sunčano popodne ispunjeno zanimljivom katehezom vlč. Jakova Rađe i svjedočanstvom roditelja 5-ero djece.

Nakon kateheze koja je bila protkana pjesmom, plesom i molitvom uslijedio je Put svijetla po Bistričkoj kalvariji.

Slijedećeg dana u nedjelju naši mladi hodočasnici slavili su Sv. Misu u zajedništvu mnoštvu hodočasnika grada Zagreba. Nakon toga velebnog slavlja uputili su se svojim kućama umorni od pješačenja, osnaženi u vjeri i s velikim osmjehom na licu.

Cijelo hodočašće stavljeno je pod zaštitu i zagovor Sv. Josipa.  On je mladim bio stavljen kao uzor i ideal života. Geslo hodočašća glasilo je: Odvaži se! Što će reći: Odvaži se živjeti vrijednosti koje je živo Sv. Josip. Vrijednosti poslušnosti Božjoj volji, pravednosti, odgovornosti, čistoće, ljubavi i vjernosti.